Cunoscători ai brânzei de specialitate, cei de la Arkäse suntem o mână de oameni cu o pasiune pentru a crea mâncare sănătoasă de calitate superioară.
Cunoscători ai brânzei de specialitate, cei de la Arkäse suntem o mână de oameni cu o pasiune pentru a crea mâncare sănătoasă de calitate superioară.
Ne-am construit fabrica de brânză în satul Arcuș din județul Covasna, la 3 km de Sfântu Gheorghe, cu dorința de a produce brânzeturi din lapte local proaspăt cu tehnologie elvețiană. Fabrica Arkäse a fost finalizată în mai 2022, fiind realizată și prima producție.
Procesul de maturare a brânzeturilor este automatizat și realizat fără intervenție umană, fiind gestionat în condiții sigure și ușor de monitorizat de robotul programat. Brânzeturile stau la maturat min. 8 săptămâni, căpătând astfel un gust bogat și plin.
Vorbind de valori, ne considerăm oameni harnici, cu o atitudine onestă către muncă, care apreciază lucrurile simple și de calitate, experiența unui ospăț pregătit cu grijă, și timpul petrecut împreună în proximitatea naturii. Produsele prelucrate și fabricate au obtinut mențiunea de calitate facultativă ”Produs Montan”.
La Arkäse, ne-am propus să atingem calitatea supremă a brânzeturilor elvețiene pornind de la laptele cel mai proaspăt de vacă.